Választás 2011

alt

 

Ha jól akarom érezni magam egy hétvégén, akkor bedobom a cuccom az autóba, elhajtok egy tópartra, lesátorozom, vagy beköltözöm egy hétvégi házba. Ha még 40-50 ember teszi ezt ugyanazon a helyen, ugyanazon a hétvégén az már szervezést is igényel. Májusban lejár a SOMIT szervezőbrigádjának 2 éves mandátuma. Igyekszem bemutatni néhány arcot, akik hajlandóak a szabadidejükből áldozni arra, hogy a SOMIT-ot képviseljék és szervezzék a következő két évben. Csak szubjektíven és a teljesség igénye nélkül:

 

Blénessy Péter

peter

A SOMIT tagja időtlen idők óta. Asszonyát is itt szerezte. Foglalkozását tekintve, nem tiszta a dolog számomra, de hol a Sony Ericssonnál, hol pedig az Ericssonnál dolgozik. Örömlány módjára, mindig ott fekszik, ahol a legtöbbet fizetnek művészetéért. Tud ö számítógépes programokat is írni. Sejtésem szerint neki köszönhető az, hogy ma már egyetemi végzettség kell egy mobil telefon használati utasítását megérteni. Nem fér neki a fejébe, hogy a telefont egyszerű halandók használják. Svédországban van három nagy magyar klán. A Blénessy, a Köble és a Bitay. Úgy értendő, hogy nem csak egy szál magában van az ember itt messzi idegenben, hanem egy falura való rokonsággal együtt. Péterünk sok évvel ezelőtt, egy táboron belezúgott a Köble klán egyik hölgyikéjébe és viszonzásra is találtak érzelmei. Csak azért nem a klasszikus Rómeó-Júlia történet ez, mert nem tragédiával végződik, és vér sem folyt. Eslövben lakik Edittel és lányával, Tildával. Megjegyzések: Telefonvásárlás előtt vele konzultál az ember. Svájci órával a karomon nem ülnék le vele pókerezni. 

 

Imets Zoltán

zoltan

Ö az, aki megtestesíti a klasszikus regények pozitív hősét. Vasalt nadrágos és inges, úriember, aki nem hazudik, nem csal, és nem lop, nem csak elveiben, a mindennapokon sem. A SOMIT pénzügyminisztere volt az elmúlt 2 évben. A Sony Ericsson alkalmazottja. Eredetileg fizikus. Blénessy Pétert megelőzve, az utálatlistám vezetője. Hozzá lehetne olyan kérdéseket intézni, mint pl.: miért csak 1 napig tart a vadonatúj mobil akkumulátora, amikor a műszaki leírásban 1 hét van megadva?  Erre ö biztosan ad egy tudományos magyarázatot, de vigaszt nem. Ennek ellenére a nemzeti büszkeség melengető érzése önt el, valahányszor a telefonomra rátekintek. Zoltán és Péter agyának kis darabkáit ott látom futkorászni az áramkörökben. Magyar agy! Lundban éldegél, és mindig hajnalban érkezik a táborokra. Megjegyzések: mindig lehet valamit tőle tanulni (nem ezotériára értendő).  Rendesen tudja rontani az összképet, amikor vasalt nadrággal és inggel bújik elő sátrából nyári táborok alkalmával, mintha konferenciára indulna. (javuló tendenciát mutat az, hogy a téli táboron Everest sportcucc volt rajta - de lehet, hogy csak nagyon fázott)   

 

Bitay Zsolt

zsolt

Őssomitos. A Bitay klán küldöttje és a SOMIT íródeákja is egyben. Az egyetlen, aki, kivétel nélkül minden táboron részt vett, az elmúlt évtizedben. Titkári állásában, ö az aki, minden gyűlésen koptatja a számítógép klaviatúráját. Ö az, akit mindig beválasztanak a vezetőségbe, majd amikor feladatkiosztás következik, könyörtelen zsarolásba kezd: Vagy titkár vagy semmi! Van neki két élete, a SOMIT és a virtuális valóság. World of Worldcraft? Facebook? Fényképészet? Photoshop? Cukorbeteg macska tartása és gondozása? Nos, minden ilyen irányú kérdésben tud tapasztalatot osztani. Csak azt a hibát ne kövesd el, hogy nem válaszolsz levelére, mert akkor olyannyira habzik a szája a dühtől, hogy amint szemrehányó levelét megnyitod, törölgetned kell a saját képernyődet. Boråsban él, az Ericssonnál szabotálja a raktári munkát, mint Microsoft mérnök. Megjegyzés: olyan dolgokat is tud találni a lakásodban, ha beengeded, amiről gőzöd sem volt, hogy neked olyan van. Pl.: vasaló, hajszárító, hajápoló cuccok. 

 

Varga Szabolcs

szabi

Ö volt az, aki miatt szembe kellett néznem lappangó előítéleteimmel.Úszott be egy bálnányi nagy Mercedes a kristianstadi ház udvarára. Éreztem, hogy a tulajdonos vagy otthoni réti néger, vagy magyarokkal barátkozni akaró arab. Csak egy, ízlésficamos, egyetemről kirúgott, átlagon felüli IQ-val rendelkező ember mászott elő. Ma már egy japán gyártmányú Daciával jár. Alkalom adtán, Nyíregyházán végigvonultam vele, minden második ember köszönt nekem - nekünk. Azt is tudja, hol főzik a legjobb kolbászt a vásárcsarnokon belül. A SOMIT szervezőbrigádjának tagja volt, az elmúlt 2 évben. Székhelye Jönköping, felesége Zsuzsi. Egyszer vasalt ingben, nyakkendőben és szemüvegesen jelent meg előttem, amint koszosan, másnaposan bújtam ki a sátramból. Ott álltunk mi ketten hajnalban szemben egymással, az egész tábor aludt még. Annak ellenére, hogy egy taxi vállalat száma volt a nyakkendőjére hímezve, a látvány oly impozáns volt számomra, hogy kételkedtem, tegeződhetünk-e továbbra is.Megjegyzések: Néha értelmesen is lehet vele beszélni.  Egy légtérben aludni vele a táborok alkalmával, minimum 30%-os halláskárosodással jár.  

 

Ilyés Csaba

csabi

Életigenlő keresztény nem fog bemenni a malmöi mecsetbe péntek délelőtt, sáros gumicsizmában. Nem ordítja el magát a sok ezer mezítlábasan térdelő, turbános ember között: „Dicsértessék a Jézus Krisztus!”. Nem, mert az öngyilkosság. Nos, Csaba barátunk, valami hasonlót követett el. A SOMIT önkéntes szakácsaként, vékonyka ám egészséges salátát tálalt a húsevő vadaknak, egy amúgy kellemesnek ígérkező SOMIT táboron. Életben van még. Sőt a lelki fájdalmat, amit okozott, úgy próbálta jóvátenni, hogy következő táborra, rengeteg csirkecombot rendelt. Egy etióp falunak több generáción keresztül megoldhatta volna az élelmezési gondját. Tábor zárásakor mindenkinek megköszönte a részvételt és 3 kg. csirkecombot nyomott a kezébe. Így megszűnt a vadak hörgése. Csabi vezetőségi tagként 2 évig ette életünket. Ljungbyban lakik, Tündével és Zalánnal alkotva családot. Az autóiparban tevékenykedik, a kipufogó rendszerek ismerője. Megjegyzés: Néha, mint a fenti eset is bizonyítja, akadozik a processzora, ha vigyorogni támad kedvem, szeretettel gondolok rá. 

 

Kővári Zoltán

kzoli

Teljesen véletlenül csak úgy belebotlottam és átestem rajta az életben. Aztán felálltam és jobban megnéztem kibe-mibe botlottam. Hát ö volt az, ma már a SOMIT sámánja. Meggyőztem, eljött egy táborra, fogta magát és ott is maradt. Ö a szellemi világ keresője. Szerinte az igazság odaát van. Ezen kívül a csontok kovácsa, egy rozsdás drótdarabkával vízereket is talál. (a földben, nem a lábakon). A technokrata fizikus és közte igen nagy a kölcsönös tisztelet egymás iránt, de közös beszédtémájuk abban, hogy „szia!” ki is merült. Landskronaban lakik, Piros az élettársa, két nevelt gyereke van: Benny és Bogi. Amikor a válság szele megcsapta öt is, akkor nagyon ráért a csontkovácsi dolgaival. Megfogott, megrángatott, megkezelt. Csípőficammal születni lehet - én szereztem. Megjegyzés: Szabi meg Csabi, mély álomban olyan rezgéseket képesek produkálni, hogy a pillangó effektus alapján, Japánban földrengés keletkezik. Zoli is ennek a klubnak tagja.  

 

Kovács Sándor 

sanyi

Eredetileg mérnökösödött a Volvónál, amíg a gazdasági válság szele személyre szólóan megfújta. Lapátra került, azóta kenyéren, vízen és némi süteményen él. Sándorunknak a darwini elmélettel ellentétben valami macskaféleség is van a vérvonalában. Valahányszor az élet meglóbálja, majd feldobja, mindig talpra esik. Jelenleg pékárut, valami fantasztikus PH értékű ásványvizet és Fornetti süteményt forgalmaz. Hívták vissza a Volvóhoz, de Sándor nem felejti sérelmeit, beintett nekik. Inkább a kenyér és a víz. Jelenleg ö a SOMIT elnöke. Göteborgban van a főhadiszállása, de amúgy autóban él, internete van, menet közben mailekre is tud válaszolni. Bár egyedül utazgat, autója oly zsúfolt, hogy ha rá akar gyújtani, ki kell szállnia ahhoz, hogy a saját kabátja zsebébe be tudjon nyúlni. Megjegyzés: roppant jól ötvözi a pragmatizmusát a diplomáciájával. 8 órán keresztül is képes megállás nélkül beszélni – sajnos társaságban.  

 

Dezső Attila

datilla

A SAAB volt mérnöke, öt is utolérte a gazdasági válság. Velem egyetemben a hobbitok csoportjába tartozik, csak neki az agya fejlettebb. A matriarchális társadalom nagy híve. Van neki jelenleg három nője a fedele alatt - és türelme. Aki képes csillagászati távcsőhöz lencsét csiszolni egy smirglipapírral amíg az fényes, használható lesz… nem tudom érthető-e az analógia? Mint azt tapasztaljuk nap, mint nap, amikor új kütyüket vásárolunk, a mérnököktől ingen távol áll az előrelátás és megfontoltság. Attila sem kivétel, most még boldogan él a két kis hercegnővel meg a királynőjével. De mi lesz később? Tudva levő, hogy az egy háztartásban élő nők egymáshoz idomulnak a havi ciklusukkal, szinkronizálódnak. Nos, Attila barátunk azon kívül, hogy bálákban vásárol majd egy bizonyos gyapotterméket, még menedékjogot is kell kérelmeznie, azokra a hisztérikus napokra valamelyik havernél - ha idős kort akar megérni. Trolhättanban lakik, Dórival valamint lányaival, Lizzyvel meg Alexával. A szervező brigád értékes tagja volt az elmúlt 2 évben – Lizzyvel a karján intézgette a rá kiosztott ügyeket.Megjegyzés: Mindenki tudja, holt tart ma a SAAB. Kérdéses mérnöki tehetsége?  

 

Vadász Kata 

kata

Az emberiség mindössze 2%-a vörös. Kissebség ö, de hatalma nagy. Rekedtre ordítja magát somit táborok végére. A háttérben meg olyan epés, leteremtős leveleket ír, hogy minden vezetőségi tag, előbb depresszióba esik, aztán gyorsan elvégzi a halogatott munkáját. Programszervezést osztották rá az elmúlt években, azért ordít mindig, mert programjai időhöz vannak kötve. ”Was?!! Nicht perfekt?!!” - akkor világvége van számára! A hitleri birodalom ilyen nőkre alapozott. Az adott szavának súlya, elvhűsége, precizitása ma már csak regényekben létezik. ( Nem is tudom, miért nem áll össze a fizikussal? )Göteborgban él és dolgozik. Mozgáskorlátozott embereket kínoz, kényszerít olyan dolgokra, melyre képtelenek. Állítólag ezt így tanították neki a Pető intézetben. Megjegyzés: Noha az első megjelenésére a „vörös terror” kifejezés villan át az ember agyán - a súlyos páncél mögött egy igen mély érzésű, végtelenül humánus hölgy rejtőzködik.  

 

Horváth Gergő

gergo

Ha kérhette volna, születése előtt, akkor neki, nem lábakat adnak az égiek, hanem kerekeket. Imádja az emberiség legnagyobb találmányát. Amikor buli van, ö nem táncol, mint normális humanoid, ö kerekezik. SOMIT táboron egy éve jelent meg, úgy néz ki ott is marad. Visszaútja nem sok van neki, mivel a SOMIT megszponzorálta egy db. pólóval, egy bicikliverseny alkalmával. Lelkét eladta, a versenyt megnyerte. Zsenge kora ellenére, vannak ötletei, elképzelései, ö lenne az új ”kraft” a vezetőségben. Ö még nem tudja, hogy fizikus barátunk, nem csak úgy kiosztott neki egy 80 koronás pólót, a SOMIT kincstárából. Harpagon lelkületű pénztárosunkat ismerve, igen valószínű, hogy 50 örés évi fizetéssel, Gergő még következő életeiben is a SOMIT-nak dolgozik. Varbergben lakik, foglalkozását tekintve nem fér kétség hozzá, hogy köze van a biciklikhez. Megjegyzés: Nem iszik, nem dohányzik, nem kártyázik. Minek él az ilyen?  

 

Csucsi Emese

emese

Egy éve jelent meg a SOMIT-on ez a hobbit lány. Csak annyit lehet tudni róla, hogy ha két férfi hevesen vitatkozik egy folyóson és ö elmegy az orruk előtt, a klasszikus jelenet következik: szó megszakad, hang fennakad. Bár aurája az egyetemes békét árasztja, nem abból fakad a hirtelen egyetértés. Eszméletlenül formás hátsórésszel rendelkezik. De ami ennél fontosabb, hogy nem ott hordja az agyát. A jövőre nézve olyan tendenciát mutat, hogy meghonosítja magát a SOMIT-on. Kell is egy sürgő-forgó hangyácska oda. Helsingborgban él, valami terapeutaféleség a szakmája szerint. Megjegyzés: Egyelőre nincs, de előbb-utóbb mindenki megmutatja valódi arcát. Bicskát hord magánál, azt biztosan tudom.  

 

Vass Attila

hajas

Süldő korában előfordult, hogy kitiltották ilyen - olyan szervezetből, most meg hasonló helyen elnököl éppen. Fejlődőképessége ezek után nem vitatott.  Egész értelmiségi feje lenne első megjelenésre, ha harmadik mondatában nem rontaná el azzal, hogy kihirdeti: ö bizony székely. Olyankor próbálok a székely emberek kiválóira gondolni, Tamási Áronra, Imets Zoltánra, Blénessy Péterre például, mintegy magamat győzködve, vannak értelmes emberek köztük is. Gyakorta látni a táborokon, amint sok dohányzó ember körbevesz egy nemdohányzó langalétát. Ö az, aki szónokol. Amikor szó szerint ezt mondja: „Állj meg ember, ezt még mondjam el!” – na, akkor kell elmenni! Bárhová! Élni, családot alapítani, gyereket nemzeni, felnevelni. Amikor a gyerek serdülni kezd, Attila szó szerint ezt fogja mondani: ”Na, most mondjad, amit az előbb akartál”.  Jelenleg Halmstadban székel, felesége Erika. Logisztikával foglakozik. Megjegyzés: Autókról vele beszélgetni? Bármikor! Volt neki vagy 40 darab (de akkor a gyereked, már a nyugdíjkérelmét fogalmazza)  

 

Kádár Attila

kadar

Nomen est omen.  A SOMIT-nak is volt egy igen hosszú és sötét Kádár korszaka. Elnök volt, szervező volt, beszerző volt, képviselő. Maximum 2-3 ember segítette öt. Mikor mindezt megunta, és az ember nem gondolná, hogy rosszabb is lehet, akkor mondott fel. Kit delegálhat az ördög a SOMIT-ra maga helyett? Hát a feleségét. Elkezdődött a kádárkorszak 2.0 – ás változata.  (kádáréra reloaded) Attila egyébként Malmőben lakik, Dórival és fiával, Dáviddal. A vasutak biztonsági berendezését piszkálgatja virtuálisan a munkaidejében. Amikor e sorokat írom, meglehet, hogy Dóri éppen széttárt lábakkal fekszik, Attila pedig azt sugdossa a fülébe: „Nyomjad bébi, nyomjad!”. Mindez nem a hálószobában, hanem a szülészeten zajlik. Megjegyzés: Azon tűnődöm, mire Dávid felnő, én már nem leszek SOMIT tag, nem kell nekem egy harmadik Kádár elnöksége alatt élnem.  

 

Ilyés Koré Tünde

tundi

Az elmúlt 2 évben azt leste, nem-e nyit a SOMIT pénztárosa titkos számlát, ahova majd szépen elcsordogál a SOMIT pénze. (Ez majd a választás napján fog kiderülni) Tünde, Csabinak (a salátás) a hites társa. Egy rendkívüli kis gondos asszony. Ha elmegy az ember nyaralni velük, akkor garantáltan semmiben sincs hiány! Felpakol, becsomagol: óriási tollpárnák, paplan, lepedő, vasaló, iráni pézsmapatkány ketrecestől, mosópor, TV, számítógép, minden, ami egy rendes háztartásba való. Mindezt oly szépen tudja pakolni, hogy az autóban mindemellett még terpeszkedni is lehet. Szervezésben, logisztikában érdemes vele tárgyalni, ha tanács szükséges. Foglakozása mégsem idevágó. Idős beteg emberekről gondoskodik - nehogy pont az utolsó napjaik szépek legyenek. Megjegyzés: én már nem is merek írni semmit – félek! 

 

Ennyi információval tudtam szolgálni, aki kétségbe vonja a leírtak valóságtartalmát, az járjon utána. Legjobb és legközelebbi alkalom erre a tavaszi tábor. Én ott leszek – ha a fentebb emlegetett hölgyek és urak el nem veszejtenek addig.

 SzA

 

2024. évi rendezvényeink

Téli tábor: február 9-11.
Tavaszi tábor: május 3-5.
Ifi tábor: (tavasszal)
Nyári tábor: június 20-23.
Családos tábor: szeptember 20-22.
Őszi tábor 18+: október 25-27.

SOMIT-póló kalauz

Az alábbi képre kattintva megtekinthető a SOMIT póló és sapka utazásainak térképe.

Ki van itt?

Oldalainkat 52 vendég és 0 tag böngészi

Free Joomla templates by L.THEME