alt

 

Ha jól akarom érezni magam egy hétvégén, akkor bedobom a cuccom az autóba, elhajtok egy tópartra, lesátorozom, vagy beköltözöm egy hétvégi házba. Ha még 40-50 ember teszi ezt ugyanazon a helyen, ugyanazon a hétvégén az már szervezést is igényel. Májusban lejár a SOMIT szervezőbrigádjának 2 éves mandátuma. Igyekszem bemutatni néhány arcot, akik hajlandóak a szabadidejükből áldozni arra, hogy a SOMIT-ot képviseljék és szervezzék a következő két évben. Csak szubjektíven és a teljesség igénye nélkül:

Társaságunk 1994. májusában alakult azzal a céllal, hogy összefogjuk a Svédországban élő magyar fiatalokat és kulturális táborok keretén belül lehetőséget adjunk az ismerkedésre, nemzeti és anyanyelvi kincseink megőrzésére és ápolására, illetve mindezek mellett együtt szórakozzunk.

Ezen a honlapon elolvashatod a  legfrissebb SOMIT-híreket, az idei programot, az alapszabályzatunkat és egyebeket.

Ha Svédországban, vagy külföldön élő magyar fiatal vagy és érdekel Társaságunk akkor szeretettel várjuk jelentkezésedet
.

 

Történeti összefoglaló a SOMIT 15 éves évfordulójára

alt
 

Hozzád szólok aki, akárcsak mint én, 18 és a halál között vagy. Hozzád, aki új hazát kerestél, itt születtél, vagy csak éppen átmenetileg vagy Svédországban.

A SOMIT egy országos egyesület, baráti társaság jelleggel. Össze ne téveszd a svédországi helyi egyesületekkel! Évente 3-4-szer van találkozó csak. De akkor nagyon! (2-3 napig abba sem hagyják) Az átlagéletkor 30 év, ám lélekben 22 körül jár mivel sok a későn érő típus.
 
A SOMIT nem tudja pótolni az otthon hagyott barátaidat, sörözők, kávézók meghitt jó beszélgetéseit, a házibulikat.  Viszont szemtanúja voltam az elmúlt 10 évben, hogyan születtek, új kapcsolatok, barátságok, szerelmek és ez utóbbiból gyerekek is.
A SOMIT nem tud neked munkahelyet szerezni, nyelvet megtanítani, lakást, és gyerekeidnek óvodát biztosítani. De ha elvegyülsz egy hétvégén 60-70 ember között, akkor biztos, számodra hasznos információkat tudsz szerezni. Hisz a legtöbben nem itt születtek, és mindenki egyszer elkezdte itt az új életét.

2024. évi rendezvényeink

Téli tábor: február 9-11.
Tavaszi tábor: május 3-5.
Ifi tábor: (tavasszal)
Nyári tábor: június 20-23.
Családos tábor: szeptember 20-22.
Őszi tábor 18+: október 25-27.

SOMIT-póló kalauz

Az alábbi képre kattintva megtekinthető a SOMIT póló és sapka utazásainak térképe.

Ki van itt?

Oldalainkat 13 vendég és 0 tag böngészi

Free Joomla templates by L.THEME